Viva Blasphemia


   Τρεις εβδομάδες είναι μεγάλο διάστημα ανάμεσα σε αυτή την ανάρτηση και την προηγούμενη, αλλά μερικές φορές για την επίτευξη ενός στόχου απαιτείται ένα υγιές μέσο.Και το κλάφτοπ μου τα είχε παίξει και το format ήταν η έσχατη λύση.Αποτέλεσμα μεταξύ άλλων ήταν η απώλεια του 85% της μουσικής που ήταν αποθηκευμένη μέσα.Αυτή η απώλεια θα ήταν ένα αποτελεσματικότατο τεκμήριο όμως υπέρ της χρησιμότητας των Cd ή των LP εν έτει 2014.Δεν είναι μόνο η συλλεκτική αξία.Μεσολάβησε και μια εξεταστική περίοδος και τα έκανε όλα πιο δύσκολα.Συνεπώς θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα όσα θέλαμε να σχολιάσουμε σε ένα post.
  1. Ανακοινώθηκε και φέτος το Heavy By The Sea Festival και στην αρχή τα 3 ελληνικά ονόματα και αυτό του μεγάλου headliner act Deftones δεν μου φάνηκαν αρκετά ελκυστικά για την τιμή του εισητηρίου(αν και ειναι πολύ καλή θα δείτε παρακάτω γιατί). Και λέγαμε.Να βγεί κανένα μεγάλο όνομα ακόμα που να μας αρέσει και το σκεφτόμασταν,Και συλλογιζόμασταν διάφορους πιθανούς υποψηφίους.Μέχρι που ένα ωραίο πρωινό σκάει η είδηση που ήταν αρκετή για εμάς να πούμε ότι φέτος 23 Ιουνίου θα είμαστε Πλατεία Νερού.Οι Ghost έρχονται στο Heavy By The Sea.Κάπου εκεί αφού χάσαμε τα λόγια μας, αρχίσαμε να προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ο Papa Emeritus II και τα Nameless Ghouls του θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν και επι ελληνικού εδάφους το hype που έχει δημιουργηθεί (για εμάς,επαναλαμβάνω, δικαιολογημένα) γύρω από τις περσόνες τους και τους 2 εξαιρετικούς τους δίσκους. Προφανώς και αυτό που θα δούμε δεν θα είναι μια τυπική συναυλία αλλά μια χιουμοριστική gimmick απεικόνιση ιεροτελεστίας με ποπ έως πρώιμη μεταλ μουσική και χυδαίους καυστικούς στίχους.Γιατί το όλο concept των Ghost σε ελκύει.Αν δεν πιάσεις όλο το πακέτο δεν θα τους εκτιμήσεις.




2. 4 Απριλίου ήταν βραδιά συναυλίας.Οι τρομεροί και αυτή την στιγμή ιδιαίτερα δημοφιλείς Watain φέρανε το τρομερό και ακραίο show τους επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Κύτταρο.Μαζί τους οι Σουηδοί Degial και οι εξαιρετικοί Έλληνες Αenaon. H προσέλευση του κόσμου ίσως δεν κινήθηκε σε αρκετά ψηλά standards αλλά σίγουρα όσοι ήταν εκεί το ευχαριστήθηκαν και πέρασαν πολύ καλά,κάτι για το οποίο ευθύνονται και οι 3 μπάντες.
     Οι Αenaon, με το πρόσφατο Εxtance να είναι ένας εξαιρετικός progressive black metal δίσκος, θεωρώ ότι κέρδισαν αρκετούς οπαδούς εκείνο το βράδυ καθώς λίγοι ήταν εξοικειωμένοι με το υλικό τους, αν και ο ήχος και το 30-λεπτο δεν τους βοήθησε πολύ.Φιλότιμοι και περιμένω να γίνουν σπουδαίο εγχώριο και όχι μόνο όνομα.
 



      Οι Σουηδοί Degial με το πειστικό τους black/death (προσκυνάνε Βlasphemy-Morbid Angel-πρώιμους Entombed) άνοιξαν τα πρώτα pits και τόσο το στήσιμο τους όσο και με τον ήχο τους απέδειξαν γιατί θεωρούνται σπουδαίο όνομα του underground ακραίου ήχου.



Σίγουρα όμως ο κόσμος είχε μαζευτεί για τους Watain.H προσμονή μεγάλη, η περσινή δισκάρα νωπή στα αυτιά μας.H ετοιμασία του stage πήρε κανα 20λεπτο, τρίαινες, βωμοί, κεριά, κόκκαλα,κομμάτια κρέατος, κεφάλια ζώων,κρανία, τοιχογραφίες, φωτιές όλα έτοιμα.Η ακρότητα του show των Watain μας ήταν γνωστή μέσω και του περίφημου Opus Diaboli, διαφορετικό όμως να το ζείς από κοντά. Ο Ε. ήταν απίστευτος frontman Τα υπόλοιπα μέλη άψογα, χωρίς να χάνουν νότα και ο ήχος ιδιαίτερα καθαρός.Ήταν η τέλεια συγκυρία. Από τις φλεγόμενες τρίαινες μέχρι το δισκοπότηρο με το αίμα κατα την έναρξη του Devil's Blood όλα ήταν ακραία θεατρικά συμβολικά και πορωτικά.Δεν κάνω κριτικές συναυλιών, συνεπώς δεν ξέρω πως θα ήταν το πρέπον για να περιγράψω ένα live γενικότερα και αυτό ειδικότερα. Ξέρω όμως ότι ένα τρομερό setlist (βασισμένο στο Τhe Wild Hunt προφανώς) συνδυασμένο με τον τρομερό ήχο και την τρομερή σκηνική εμφάνιση των Watain ήταν αρκετά για να το χαρακτηρίσουν το καλύτερο live που έχω παρευρεθεί.Μέχρι το επόμενο προφανώς.



3. Ενώ που λες είχα αποφασίσει ότι 23 Ιουνίου θα πάω στο Heavy By The Sea ήρθε άλλη μια βόμβα να σκάσει για το line up. BEHEMOTH. Τέλος.Με το Satanist να παίζει ακόμα σταθερά στο cd player και την καθολική παραδοχή-αποδοχή που πλέον αρμόζει στον Νergal και την παρέα του να υφίσταται, ύστερα από όλες τις περιπέτειες του, οι Βehemoth είναι αντικειμενικά στην καλύτερη φάση τους.Ο συνδυασμός και μόνο του ανίερου show που θα ζήσουμε με Ghost και Behemoth είναι ήδη αρκετή αφορμή. Μακάριοι οι παρευρισκόμενοι.
 

Y.Γ. 1. Τα live video δεν είναι δικά μου, kudos σε όποιον τα τράβηξε.
Υ.Γ. 2. https://www.youtube.com/watch?v=gpwcZoy81-4 Καλή δουλεία παιδιά και εις ανώτερα.Keep Working hard.
 1. Watain - Full Discography
 2. Triptykon - Melana Chasmata. Έρεβος.Άβυσσος η ψυχή Του.Θα επανέλθω.
 3. Dead Congregation - Graves of the Archangels. Το καλύτερο ελληνικό Death Metal Συγκρότημα.Απλά. 10 Μαίου θα προσπαθήσω να τους δω live μαζί με Grave Miasma-Cruciamentum - The Psalm @ Αn.


Σχόλια