Tου Χρόνου Πάλι

      Ε ναι τελειώνει αυτή η χρονιά το blog αυτό μετράει περίπου 2 μήνες ανούσιας ύπαρξης και αντί να πούμε τίποτα με νόημα,όπως το ότι αποχώρησε ο drummer των Slipknot(ποιος Portnoy-Dream Theater, Tarja-Nightwish,εδώ μιλάμε για κοντό vs τους άλλους 7) πάμε διακοπές  και αποφασίζουμε να κάνουμε λίστες για τις δικές μας αγαπημένες κυκλοφορίες για φέτος. Οκ τα bold λύσανε τυχόν παρεξηγήσεις.Α και δεν θα ασχοληθούμε με κλισέ τύπου νέο Sabbath και νέο Gorguts αλλά με κλισέ τύπου νέο Carcass και νέο Ghost.Δεν είμαστε ψαγμένοι, απλά δεν τρώμε όλα όσα μας φέρνουν στο πιάτο.Εκτός αν είναι γαλοπούλα η κοτόπουλο.Η κρέας.Η ψάρι.Νομίζω καταλάβατε.
  Υ.Γ. Οι Slipknot τελευταία φορά που κοίταξα έχουν 2 άκυρους να βαράνε με ρόπαλα κάτι σαν κατσαρόλες.Βάλτε τους να βαράνε κανά ταμπούρο και αφήστε μας στην ησυχία μας.


  20. Death By Fire - Enforcer: Θες να κάνεις γυμναστική για 35 λεπτά?Αλλά με την συνείδηση σου καθαρή ότι δεν ακούς στακάτες μακακίες η δήθεν μοντέρνο μέταλλο? Πάρε εδώ: (Take me out of this Nightmare-τραγουδάρα)






19. Vertigo - Koldbrann: Νορβηγοί με ωραίους Guests παίζουν όπως θα έπρεπε να παίζουν σήμερα κάτι Taake,Satyricon και λοιποί μαυρομέταλλοι συντοπίτες τους που βάζανε πιο ροκ ρυθμούς.Α το πάνε και λίγο στο intelligent.















18.Climax - Beastmilk: Και το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς πάει στους τρελούς αυτούς και τον δίσκο επανάσταση για το ιδίωμα του.Ας Post-άρω και ένα δείγμα του εγκεφαλικού που μου προκάλεσαν:



17.Verses of fire - Temple of Baal : Γαμιέται ο Αντίχριστος εδώ πέρα τα έχουμε πει,ελπίζουμε κάτι Βehemoth,Teitanblood(λογικά αυτοί εδώ σίγουρα),Pseudogod να το ξεπεράσουν στον επόμενο δίσκο τους.Δεν νιώθουν οι Γάλλοι όταν μιλάμε για μαύρο θάνατο.




16.Αeons of Satan's Reign - Satan's Wrath: Ανάποδοι σταυροί, ραφτά,αμάνικα,σφαίρες στις ζόνες,πρόκες στα χέρια και στο μυαλό πόρωση,1985,Τράγοι και λοιπά ωραία.Τσεκάρετε και τους Witchgrave.Δίσκος αγάπης αυτός εδώ αλλά δουλεμένος και πορωτικός:





15.Curse and Chapter - Hell: This is The Age of Nefariouuus.Αδυναμία.Μπράβο τους που αποδεικνύουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης μετά το reunion τους.Σκοτεινό θεατρικό τουμπανάτο μέταλλο.




14.The Underground Resistance - Darkthrone:Μαθήματα για το πως πρέπει να παίζεται το μέταλλο απο τους πιο προοδευτικά οπισθοδρομικούς δασκάλους.Οι Dakthrone έχουν λόγο ύπαρξης και μας χαρίζουν μερικές από τις καλύτερες συνθέσεις και εξώφυλλα τους εδώ και χρόνια.Προκαλώ folk/viking metal συγκροτήματα να ξεπεράσουν το Valkyrie:


13.Τhe Regal Pulse of Lucifer - Thou Art Lord: Ο απόλυτος ελληνικός black metal δίσκος.Η απάντηση του Σάκη και του Magus.Δίσκος που θα μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια.(ελπίζουμε).




12.Henbane-Cultes Des Ghoules.Οι Πολωνοί βγάλανε 10ρι.Γιατί δεν είναι παραπάνω?Γιατί το σοκ που μας προκάλεσε ήρθε μετά το σοκ του νέου Αosoth.Αλλάξτε την θέση υπεύθυνα.Τα φωνητικά είναι τόσο μεγαλειώδη που αναγκάζουν τον Attila των Μayhem να αιτιολογήσει την φήμη του στον επόμενο δίσκο τους.Το πιανάκι(όχι πληκτρα) και ta χαμηλοκουρδισμένα ξερά De mysteriis riffs τους στέλνουν σε δυσθεώρητα ύψη.Black Metal για όποιον το αντέξει.Όχι για όλους.





11.YoungBlood - Audrey Horne:Ριξτε μου πέτρες.Τι φλωριές είναι αυτές?Μα είναι Νορβηγοί.Παιζουν ροκ/μεταλ παλιομοδίτικα.Έχουν τον κιθαρίστα των Enslaved.Ναι αλλά και πάλι. Σιγά ρε φίλε γουστάραμε τραγουδήσαμε και ήπιαμε με Audrey.9ρι ακατέβατο.


10.Obscure Verses from the Multiverse - Inquisition:Οκ ο Dagon είναι παράδειγμα κιθαρίστα-συνθέτη.Ο Incubus πυροβολάει πρόκες δεν παίζει blastidia(πςς).Και φυσικά τα τραγούδια αυτής της δισκάρας προωθούν και το driking game: shot for every riff in every song.Ναι πάνε κάπως έτσι:riff riff riff riff-insert abbath voiced satanic cosmological lyrics with passion-riff riff riff.Μαύρος δίσκος όχι μαλακίες.






9.IV:Arrow In Heart - Aosoth:Το απόλυτο χάος.Δίσκος που πρέπει να ακουσθεί αρκετές φορές για να τον νιώσεις και που σε κάθε ακρόαση θα σου προκαλεί και διαφορετικά τραύματα.Τα έχουμε ξαναπεί για τους Γάλλους και πιο αναλυτικά εξάλλου.












8.ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ-Rotting Christ:Ποιοτικά καθαρά αδικεί η θέση του φετινού Rotting συγκριτικά με δίσκους που έβαλα σε προηγούμενες θέσεις.Αλλά τον δίσκο αυτό τον νιώθω δικό μου τον έχω νιώσει τον έχω μάθει απ'έξω και η απλότητα του με άγγιξε.Συνεχίζουν το ποιοτικό τους σερί τώρα και πολυπολιτισμικά.Βάλλω κατά του Άρχοντα θεού.








7.Surgical Steel - Carcass:Όταν είχε βγεί το Monotheist των Celtic Frost πίστευα ότι τα θαύματα των
reunion είχαν βρεί το peak τους.Οι Carcass φέτος με κάνανε να παραμιλάω για ένα δίσκο ενός ιδιώματος που είναι άγνωστο για μένα.Αυτό είναι το μεγάλο κατόρθωμα τους.Δώσανε πνοή σε ένα ιδίωμα που την χρειαζόταν,οι βασιλιάδες επέστρεψαν και έσωσαν την κληρονομιά τους πριν χαθεί από μούρες τύπου Children of Bodom.Το Surgical Steel είναι η 2η απόδειξη του ατόπου της πρότασης,τα reunion δεν έχουν πολιτιστική σημασία παρά μόνο οικονομική αναζωπύρωση.Η 1η είχε έρθει το 2006 και έκλεινε με το 14λεπτο έπος Synagoga Satanae.


 
  6.Sister - In Solitude:Ένας από τους καλύτερους μεταλ δίσκους φέτος και λογικά της τελευταίας 5ετίας. Πραγματικό καλλιτεχνικό αριστούργημα.Τα έχουμε ξαναπεί έτσι και αλλιώς και φυσικά κομμάτια όπως το ομότιτλο,Lavender,Pallid Hands,Death Knows Where,Horses in the ground(είπαμε όλο το δίσκο σχεδόν) είναι συγκλονιστικά.Μπράβο τους.Να τον ακούσετε,ενώ εμείς βρίζουμε που χάσαμε την κονκάρδα με το εξώφυλλο.

                                           

5.The White Goddess - Atlantean Kodex:Και ο θρόνος για τον πραγματικό διάδοχο της κληρονομιάς του Quorthon,των συνεχιστών του πνεύματος των πρώιμων Μanowar, των πιστών και όχι αντιγραφέων των Candlemass βλέπουμε να φεύγει από τους Doomsword της δεκαετίας του '00.Οι Grand Magus επέτρεψαν να ασχοληθούμε με τον δεύτερο από την στιγμή που με το Iron Will φύγανε από το επικό doom.Δίσκος που φθάνει τόσο ψηλά όσο εκεί που είναι η θεά τους.


       

4.The Wild Hunt - Watain: Ίσως ο πιο διαφημισμένος black metal δίσκος φέτος.Από ένα συγκρότημα που έχει χειριστεί το brandname του πολύ καλά.Αλλά πέρα από την προβολή ο δίσκος επιχείρησε ένα άνοιγμα σε μεγαλύτερο κοινό,νίκησε τους Satyricon σε αυτή την προσπάθεια,πέτυχε να φτιάξει ένα ποικιλόμορφο δίσκο και να δώσει ευχάριστα ακούσματα ακόμα και σε πιο oldschool black metallers(Casus Luciferi εποχή).Τα Bathory-κα ανοίγματα του είναι μεγαλοπρεπή και η ποιότητα του δεδομένη.Και το ομότιτλο είναι συγκλονιστικό.Δεν ξέρω αν απέκτησαν hype,ξέρω ότι 4 Απριλίου θα είμαι στο Κύτταρο να ζήσω το μεγαλείο του Οpus Diaboli και όσων περιγράφονται εκεί.



     


3.Life Sentence-Satan:Να μια θρυλική επιστροφή ενός σπουδαίου συγκροτήματος του 80. Για μένα αν με ρωτήσουν πως παίζεται το heavy metal θα τους βάλω να ακούσουν αυτό τον δίσκο.Και μετά το Powerslave.



                           



2.Teethed Glory And Injury - Altar Of Plagues:Σου λένε μετά από αυτό τον δίσκο θα περιοδεύσουμε και θα διαλυθούμε.Και βγάζουν αυτό εδώ.10ρι.Έπρεπε να είναι το νο1 αλλά ο πρώτος δίσκος ήταν μια βόμβα μεγατόνων.Αλλά αυτός εδώ είναι ο καλύτερος μέταλ δίσκος για φέτος για εμάς.¨Ενα αποτέλεσμα μουσικής ιδιοφυίας και καλλιτεχνικού πνεύματος.Ανατριχιαστικά απόκοσμο και δύσκολο άκουσμα.Ο όρος post black metal περιγράφει τα μισά απ όσα γίνονται εδώ.Και όταν τον κατανοήσεις τον δίσκο μερικά αχνά σημεία θα σε στοιχειώνουν για καιρό.Αυτό εμείς το ονομάζουμε τέχνη.


           
           
                     
       

1.Infestissumam - Ghost:Πρόσφατα αναλύσαμε πλήρως την σημασία του δίσκου αυτού για την μουσική βιομηχανία. Τώρα θα πούμε την σημασία του για εμάς.Μέσα μας θέλαμε ο 2ος δίσκος τους να είναι μεγάλος γιατί πιστέψαμε σε αυτό το συγκρότημα.Το βλέπαμε να μεγαλώνει και θέλαμε να έχει βάση το όλο hype.Και δεν ξέραμε τι θα ακούσουμε.Η πρώτη ακρόαση ήταν τόσο συγκλονιστική για εμάς όσο την πρώτη φορά που ακούσαμε Maiden.Θέλαμε να το ακούμε συνέχεια.Όταν δε πιάνεις και την αίσθηση του humour τους, αντιλαμβάνεσαι πως η μουσική τους είναι απλά μια πτυχή του όλου θέματος των Ghost.Είναι ένα show, είναι μια παράσταση που απαιτεί την προσοχή σου σε όλα τα επιμέρους στοιχεία της για να την εκτιμήσεις.Και εμένα με εξιτάρει αυτό.Welcome Year Zero!



            
                             

Κάπως έτσι τελειώνουν οι Ghost to album τους και εμείς το 2013 με αυτή την λίστα.Αργήσαμε κάπως αυτή την φορά αλλά έτυχαν διάφορα για αυτό πάρτε και τα 3 ακούσματα μας για όσο καιρό λείπαμε και θα επιστρέψουμε μέσα Ιανουαρίου.Καλή Χρονιά.
1.Lucifer Leviathan Logos - Magister Templi : Αν δεν ήταν οι Beastmilk αυτοί θα ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενοι της χρονιάς.
2.Τhe Hierophant - Blaze of Perdition : Poland meets Watain meets Deathspell Omega meets Funeral Mist meets Malign.
3.Climax - Beastmilk.Τα είπαμε αυτά.













Σχόλια