Warrior's Call






    Το τέλος αυτής της εβδομάδας(συγκεκριμένα η Παρασκευή) μου επιφύλασσε μια έκπληξη.Οι Triptykon, το συγκρότημα του Tom Gabriel ''Warrior'' Fischer, δημοσίευσαν 2 νέα τραγούδια από τον νέο δίσκο τους που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα Απριλίου,με την ονομασία Μελανά Χάσματα.Λογικά αυτά θα είναι μέρος του νέου single που θα κυκλοφορήσει από αυτή την εβδομάδα.Δεν θα μπω στην λογική να σχολιάσω τα 2 αυτά τραγούδια αυτό είναι στο χέρι του καθενός.Θα μιλήσω όταν ακούσω ολοκληρωμένη την καλλιτεχνική του πρόταση για φέτος που εμείς οι απλοί οπαδοί του θα λέμε δίσκος της χρονιάς.

   Αρπάζω όμως την ευκαιρία της έκδοσης των 2 νέων αυτών κομματιών για να αναπολήσω την επιρροή των συγκροτημάτων του Warrior σε εμένα προσωπικά.Όπως θέλω να πιστεύω ότι είναι γνωστό η επιρροή του ανθρώπου αυτού είναι μεγάλη στον ονομαζόμενο ακραίο μεταλλικό χώρο.Από τις κασέτες των Hellhammer(πρώτο κύμα του black metal) και την ίσως ουσιαστική δημιουργία του death metal με το τραγούδι Triumph of Death μέχρι την δημιουργία του μουσικού κτήνους για μένα που ονομάζεται Celtic Frost(το συγκρότημα που πλέον είναι νεκρό και το πτώμα του παγωμένο και κρυμμένο μέσα σε μια μαύρη τρύπα-είμαι και ποιητής αν χρειαστεί για το blog τα κάνω όλα για το blog δεν αγαπώ,αλλάζοντας το γνωστό άσμα) και από την πρώτη τους διάλυση περνώντας τις μέρες των Apollyon Sun και εκεί στην νεκρανάσταση που οδήγησε σε ένα πραγματικά ουσιαστικό reunion που σφραγίστηκε με τον,για μένα, life changing δίσκο ονόματι Monotheist.Ακολούθησε η δεύτερη διάλυση τους και η δημιουργία της τρίτης εκδοχής του ακραίου εαυτού του Warrior(οι Apollyon Sun δεν μετριούνται εδώ) που ονομάζεται Triptykon και η οποία κρατάει έως σήμερα και ετοιμάζει το δεύτερο δίσκο της.

  Με τρελαίνει που ξέφυγα από την θεματική της προηγούμενης παραγράφου!Τα 3 κύρια σχήματα του ανθρώπου αυτού μου έχουν ορίσει κατα κάποιο τρόπο το πως θα αντιλαμβάνομαι τις μουσικές κατευθύνσεις αρκετών συγκροτημάτων, ενώ οι Celtic Frost κυρίως που είναι προσωπικό μου αγαπημένο, όταν επηρεάζουν τον ήχο αρκετών συγκροτημάτων τότε μου δημιουργούν έμμεσα(καλώς ή κακώς) μια συμπάθεια για το εκάστοτε συγκρότημα κάθε φορά.Μεγάλο παράδειγμα οι Darkthrone καθώς η αγάπη τους για τους Celtic την οποία την δείχνουν με την κάθε ευκαιρία με έκανε να τους λατρέψω και σήμερα να τους θεωρώ στην προσωπική μου ιεραρχία ένα από τα top συγκροτήματα που θαυμάζω κάθε πτυχή τους.

 Δεν είναι τυχαίο που ονόμασα το blog μου ύστερα από το πρώτο full length των Celtic, όμως η πραγματική επιρροή τους για μένα(ως άνθρωπο-ακροατή, αφού δεν είμαι μουσικός) ήταν το Monotheist.Ναι τον Warrior τον έμαθα από το live-video για τον ΥΜΝΟ Circle of the Tyrrants αλλά όταν εκεί 2006-2007 είχα δεί στην τηλεόραση να παίζει το video clip του Dying God Coming Into Human Flesh εκεί κατάλαβα ότι παίζει κάτι βαθύτερο.Θεωρώ προσωπικά τον δίσκο αυτό τον σημαντικότερο ίσως της προηγούμενης δεκαετίας.Κάθε κομμάτι τόσο μουσικά(μινιμαλισμός-νιχιλισμός μαζί με κάθε αρνητικό συναίσθημα σε κάθε riff) όσο και στιχουργικά(αν διαβάσεις προσεκτικά τους στίχους κατανοείς πολλά πράγματα σχετικά με την όλη προσέγγιση και μερικοί είναι δηλώσεις και απόψεις που θα κουβαλάς μαζί σου για πάντα). Είναι η απόλυτη μελοποίηση κάθε συναισθήματος που είναι βαθύ άσχημο αρνητικό αλλά το οποίο είναι απαραίτητο να έχεις εξερευνήσει για να έχεις ένα πλήρως χαρτογραφημένο εσωτερικό κόσμο.Ο δίσκος αυτός είναι μια πραγματικά επίπονη εμπειρία για τον ακροατή σε πολλαπλά στάδια, ενώ παράλληλα όρισε και μια γραμμή πλεύσης για την μετέπειτα μουσική πορεία των Triptykon.

 Συνεπώς, για να ολοκληρώσω το fanboy-ικό αυτό κείμενο, έχω να πω ότι τα 2 νέα κομμάτια που βρήκαν το φώς της δημοσιότητας ήρθαν στην κατάλληλη στιγμή για μένα.Οι Celtic Frost κυρίως αλλά και οι Hellhammer και λιγότερο οι Triptykon είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο σε κάθε οπαδό extreme μουσικής.Για μένα απλά είναι επιρροές και σε άλλα επίπεδα και με έχουν κάνει να θαυμάζω αυτόν τον grumpy τύπο δίπλα από το grumpy cat.Only death is Real λέει αυτός και εμείς συμφωνούμε.Διαθέτει και ένα προσωπικό blog το οποίο θα παραθέσω στο τέλος.


 Υ.Γ. Στο εσωτερικό της κασέτας Triumph of Death των Hellhammer γράφει: VENOM are killing music...HELLHAMMER are killing VENOM...  http://fischerisdead.blogspot.gr
 1. Morbus Chron - Sweven Απρόσμενα ποιοτικός δίσκος από ένα συγκρότημα που αγνοούσα την ύπαρξη του μέχρι αυτό τον δίσκο. Ψαγμένο σουηδικό death metal.Δισκάρα.
2.Celtic Frost - Monotheist. Ain Elohim.The rest is details.
3.Mitochondrion - Parasignosis. Αν οι Portal παίζουν μπάλα μόνοι τους, αυτοί είναι οι (kάτι σαν)Deathspell Omega (σαν είπα δεν είμαι ιερόσυλος) του αvant-garde death metal.

Σχόλια